Volvo leverer 80 BRT busser til Ecuador

Volvo har fått ordre på 80 dobbelleddede busser til Bus Rapid Transit BRT system i Quito, hovedstaden i Ecuador. Volvo mener nå de er ledende i BRT segmentet.

– Byen invisterer nå i å forbredre kollektivsystemet og satser på våre høykapasitetsbusser som vil møte deres behov, sier Euclides Castro, salgssjef for bybusser hos Volvo Bussar i Sør-Amerika.

De 80 bussene er av modellene Volvo B340M og har en lengde på svimlende 27 meter. Kapasiteten er på hele 250 passasjerer og bussen har to ledd. Valget på så lange busser er med å senke behovet for mange bybusser i sentrum.

Volvo sier selv de er pioneerer i utviklingen av busser til BRT systemer verden over. De anser seg også som verdensledende innen dette segmentet. Foretaket har levert over 4000 busser til BRT systemet i Curitiba, Bogota, Guatemala City, Mexico City, Santiago de Chile og San Salvador.

– Dobbelleddede busser er den beste løsningen for å effektivisere kollektivtrafikken i store byer. De gir raske forflytninger av mange passasjerer og minsker såvell utslipp som kostnader, ettersom det blir færre antall busser som ruller i gatene, sier Luis Carlos Pimenta, sjef for Volvo Bussar i Sør-Amerika.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.