Volvo leverer 17 elbusser til Romerike

Volvo har fått ordre på å leverte 17 elektriske busser av typen 7900 Electric til Norgesbuss. Dermed har fire norske byer valgt Volvo sine elektriske busser.

Noorgesbuss i Oslo har bestilt hele 17 elbusser fra Volvo. Bussene skal gå i trafikk i område Romerike, like nord for Oslo sentrum. Bussene er nøkkelferdig, hvor Volvo tar hånd om alt på bussen og batteriene for en månetlig konstnad.

Bussene som skal leveres innen sommeren 2019 er alle forberedt for ITxPT (Information Technology for Public Transport), som er det nye standarden for IT-system for utstyr ombord i bussene.

 – Vi er veldig glade for at Norges buss har valgt nettopp oss som partner til dette spennende prosjektet, sier Svenn-Åge Løkken hos Volvo Norge AS.

– Vi har tilegnet oss betydelig kompetanse innen elektromobilitet som vi tar med oss inn i samarbeidet med Norgesbuss. Og vi forventer oss synergieffekter mellom de ulike prosjektene som vi allerede har startet i Trondheim, Drammen og Lillehammer, sier han videre.

– Norgesbuss har forberett seg på det grønne skiftet innen kollektivtransport og er glade for å kunne være med i utviklingen mot nullutslipp fra busser. Valget falt på Volvo etter som deres teknologi er velprøvd, samtidig som Volvo er motivert til vider utvikling og inovasjon rundt løsninger som gjør bussene mer miljøvennlige. Vi ser frem i mot levereansen som kommer til å innebære mye positivt for sjåfører og passasjerer. Dette i tillegg til mindre lokale utslipp, sier Henning Berthelsen hos Norgesbuss.

Bussene som skal leveres innen sommeren 2019 vil ha 200kWh batterier og vil lades via CCS2 kabel over natten.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.