Volvo kjøper konkurstruet batteriprodusent

Volvo har annonsert at selskapet kjøper Proterras batterivirksomhet fra amerikanske Proterra Inc. og Proterra Operating Company.

Proterra Inc. og Proterra Operating Company Inc. er for tiden i en frivillig konkursprosess i USA i henhold til Kapittel 11 i den amerikanske konkurslovgivningen.

Som en del av denne prosessen har Volvo Group blitt valgt som den vinnende budgiveren i en auksjon for virksomheten og eiendelene til forretningsenheten Proterra Powered. Denne avtalen har en kjøpesum på 210 millioner USD.

Transaksjonen er underlagt godkjenning av konkursdomstolen i USA. Avslutningen vil også være underlagt fusjonsgodkjenning. Volvo forventer imidlertid at avtalen vil være i havn tidlig i 2024.

De kjøpte eiendelene vil inkludere Proterras utviklingssenter for batterimoduler og -pakker i California og monteringsfabrikken i South Carolina.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.