Volvo berømmer satsning på El-busser

Volvo berømmer den svenske regjeringens satsning på elektriske busser. Regjeringen satser totalt 350 millioner svenske kroner i en tidsperiode på fire år. Alt for å fremme elektriske busser i Sverige.

– Dette er en veldig gledelig nyhet. Sverige posisjonerer seg i fremkant når det gjelder el-bussteknologi og satsingen kommer til å fremskynde elektrifiseringen av busstransport i Sverige.  Vi har i dag en verdensledene posisjon innen dette området og forsetter å utvikle svensk teknologi for eksport, sier sjef for Volvo Bussar AB, Håkan Agnevall.

Volvo er langt fremme når det gjelder hybrid- og elbussteknologi. Den første hybridbusser ble lansert allerede i 2009 og i dag har Volvo solgt flere enn 2200 hybridbusser verden over. Den store elbuss-satsningen startet i sommer, da linje 55 i Gøteborg fikk sine tre fullelektriske bybusser. Målet for Volvo er å starte serieproduksjon av elektriske bybusser innen to år.

– Støy i bykjernen er et av verdens største helseproblem i verdens storbyer. Elektriske bybusser er lydløse og utslippsfrie, og vi er overbeviste at elektrisk persontransport er rett vei å gå mot holdbare transportløsninger, sier Agnevall.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.