Verdenspremiere på EBUSCO 2.1

EBUSCO lanserte sin nye EBUSCO 2.1 under årets Busworld-messe i Belgia. Dette er verdens første elektriske bybuss som har en rekkevidde på over 300 kilometer pr. lading, og som kan ta over 90 passasjerer om bord.

Rykende fersk, rett fra fabrikk, ankom nye EBUSCO 2.1 messehallen i Belgia litt senere enn planlagt. Vel fremme ble bussen utstilt så skuelystne kunne ta en ekstra titt på EBUSCO sin nye buss. Flere og flere får opp øynene for EBUSCO, og den elektriske bussen med lang rekkevidde sprer seg nå rundt i flere europeiske byer.

Serieproduksjon

EBUSCO 2.1 gikk i serieproduksjon i september 2015. Bussen kombinerer et moderne design med høy komfort, og maks effektivitet med null utslipp som fører med seg lave kostnader for å eie bussen. EBUSCO 2.1 har et helt nytt chassis og design. Bussen er moderne utformet i et aerodynamisk design av aluminium, drivlinjen er energieffektiv og utslippsfri og interiøret er romslig og moderne.

Høy kapasitet, lang rekkevidde

Motoren i EBUSCO 2.1 består av en vannkjølt asynkron elektrisk høyspenningsmotor. Maks ytelse er 220kW, og 3500Nm i lav hastighet. EBUSCO er opptatt av å holde et lavt energiforbruk med høy passasjerkapasitet. Det nye 160wH/kg batteriet kan bli plassert bak i bussen som i et vanlig motorrom, innvendig i chassiset eller på taket. Ved å plassere batteriet på taket, øker bussens høyde bare med 25 centimeter. I denne modellen er det mulig å få inn 41 seter, og bussen vil ha en rekkevidde på hele 300 kilometer uten lading. Bussens akslinger er levert av ZF. Med uavhengig fjæring i front, forbedres bussens stabilitet og kjøreegenskaper på alle slags underlag. EBUSCO har installert et nytt bremsesystem i sin nye buss, som skal være med på å øke sikkerheten for de som er om bord.

Åpent og lyst interiør

Den nye EBUSCO 2.1 leverer høy kvalitet for passasjer og sjåfør fra du stiger inn i bussen. Innvendig er EBUSCO 2.1 blitt mer tilgjengelig da gulvet er helt flatt. Bussen er lys og åpen, mens interiøret er romslig, og det er god utsikt fra bussen både for passasjerer og sjåfør. Førerplassen er blitt utbedret med nytt display, ratt, større utsyn og større speil. EBUSCO sitt kjøle- og hetesystemet fungerer fint med optimalisert luftstrøm, slik at temperaturen blir komfortabel uansett om det er vinter eller sommer.