Regjeringen bevilger 35 millioner etter tunnelbrann

11. august begynte en turistbuss å brenne inni i Gudvangatunnelen i Hordaland. Alle kom seg uskadd fra hendelesen, men skadene på tunellen var store. Nå har Regjeringen gitt 35 millioner i ekstrabevilgning etter brannen.

Det ble store skader på Gudvangatunnelen da en turistbuss med kinesere begynte å brenne. Alle kom seg uskadd fra ulykken og bussjåføren har i ettertid sakt at han ikke oppdaget noe mistenkelig med bussen før han kjørte inn i tunellen. Bussen, en nyere Neoplan Cityliner, ble fulstendig utbrent og tunellen fikk store skader.

Nå har Regjeringen satt av 280 millioner i ekstrabevilgning til en rekke utbedringer på veinettet. 35 millioner av disse skal gå til å dekke reparasjonene på Gudvangatunnelen.

100 millioner er satt av til gjennoppbygging av Skjeggestadbroen i Vestfold.

32 millioner til utbedringer på E6 Sørkjosen i Troms

15 millioner til forskjellige tiltak på riksveier i området til Statens Vegvesen Region Sør.

Etter en rettsak hvor Staten ble pålagt å betale privatpersoner, skal 18 millioner kroner utbetales som erstatning etter et kvikkleireras i Kattemark ved Namsos i 1999.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.