VDL vant EBUS Award 2019

VDL Bus & Coach vant forleden den prestisjefylte EBUS titellen for 2019. Selve kåringen og overrekelsen fant sted den tyske messen Forum für Verkehr und Logistik i Berlin forleden.

Tre produsenter av elektriske busser var nominert til den prestisjefylte prisen EBUS 2019. Og det var VDL Bus & Coach som gikk av med seieren på Forum für Verkehr und Logistikk i Berlin.

«Tyske busselskaper har valgt VDL som den beste produsenten når det kommer til høy grad av stabil bussdrift», sier salgssjef for det tyske markedet, Borus Höltermann.

«Denne prisen er vi veldig stolte av å få. Den er også med å tiltrekke seg mer oppmerksomhet til å benytte trygge leverandører i overgangen til elektrisk persontransport», sier han videre.

Det var busselskaper som deltok i VDV konferansen i Berlin som avgav sin stemme på den beste produsenten av elektriske busser. Prisen VDL fikk er i kategorien: Produsent av e-buss. Denne fikk VDL for sitt fokus, suksessfulle utvikling av innovative elektriske busser som har ulike passasjerkapasitet og stor grad av operativ drift. VDL er også leverandør av komplette null-utslipps bus systemer. Ulike utgaver av modeller fra VDL har vært i trafikk i Tyskland siden 2015.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.