VDL inngår samarbeid om levering av hjertestartere i buss

VDl Bus & Copach har inngått en samarbeidsavtale med Royal Philips på hjertestartere. Alle VDL sine busser vil fra nå av kunne leveres med fastmontert og GPS styrt hjertestarter.

Med dette initiativet har VDL Bus & Coach til hensikt å gjøre busstransporten enda sikrere for sine kunders passasjerer. Det gjelder alle typer av busser, om det er by-, ekspress eller turbusser, innland eller internasjonale reiser som hjelper millioner av mennesker over hele verden til å nå sine destinasjoner daglig.

Fra i dag kan kundene få levert sine VDL busser med fastmontert AED kitt (Hjertestarter) om bord. Hjertestarteren er halvautomatisk og vil lede hjelperen gjennom prosessen ved stemmestyring. I tillegg vil maskinen kunne fjernkontrollers av leverandør og de kan også se den nøyaktige posisjonen via den innebygde GPS når enheten tas i bruk.

– Vi ser en øktende etterspørsel fra de mange organisasjonene rundt om. De ønsker en tryggere hverdag og bedre mulighet til å overleve en plutselig hjertestans, sier Leon Lumen hos Royal Philips.

– Avtalen med VDL Bus & Coach å ha en hjertestarter som et alternativ på deres busser viser at tilgjengeligheten av AED-er er blitt vanlig i vårt samfunn. Og det er en god ting, fordi det vil redde flere liv.

– VDL arbeider for å garantere den høyeste grad av komfort og sikkerhet for de millioner av passasjerene våre kunder bringe til sine destinasjoner  verden over. Samarbeidet med Philips gir oss muligheten til å ta et ekstra skritt i riktig retning , sier Pieter Gerdingh, produktsjef VDL Bus & Coach.

AED kittet er utstyrt med spesielle kommunikasjonsteknologi som automatisk rapporterer om systemet fungerer som det skal og klar til bruk. Statusen til de enkelte systemer kan overvåkes eksternt og de rette personene kan bli varslet via e-post, tekst eller telefon. I tillegg er det mulig å se i sanntid om en AED er blitt aktivert, og den nøyaktige beliggenhet kan bestemmes via GPS. Settet kan også måle temperatur og relativ luftfuktighet rundt AED enheten.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.