VDL Citea LLE kommer i flere lengder

VDL har stor suksess med dere lettvekts bybuss Citea LLE. Nå kommer denne i tre nye lengder fra 9.9 meter til 12,7 meter på to aksler.

VDL er i vinden for tiden. Den nedelandske bussfabrikken har lansert en rekke nye modeller den siste tiden og nå kommer flere nye lengdevarianter av suksessmodellen Citea LLE.

En ny kort versjon på under ti meter er første buss som slippes. Den er på nøyaktig 9.9 meter og har en totalkapasitet på 78 passaserer. Denne modellen passer perfekt til byer hvor det er smale bygater og hvor behovet for en 12 meter buss ikke er tilstede. Overhenget fremme er på 2.38 meter og bak er det på 2.92 meter.

Neste lengde er 10.7 meter som har en kapasitet på hele 80 passasjerer i en lettvekter. Modellene er tatt frem etter sterkt ønske fra kunder over hele Europa. Overheng framme og bak er likt som på Citea LLE 99.

LLEfamilieDen nye 12.7 meter Citea LLE er tatt frem som en storebror til 12 meter versjonen. Bussen er en pengemaskin med stor kapasitet og lav Total Cost of Ownership TCO. Overheng fremme er på 2.38, mens bak er det noe lenger enn sine mindre søsken. 3.4 meter som er likt som LLE 120.

Dessverre er det ikke mange busser av Citea LLE serien på norske skilter. Dette kommer av at bussen frem til nå ikke har blitt levert med setebelter og stor nok hjulhus fremme til kjettinger. Men Bussmagasinet erfarer at fabrikken jobber med å finne løsninger for dette. De vil kunne tilby setebelter og modifisert hjulhus fremme innen kort tid.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.