Värnamo går inn i fremtiden med elhybridbusser

Värnamo i Sverige har bestilt fire elektriske hybridbusser av merket Volvo 7900 Electric Hybrid. Bussene er med i stedets satsing på elektriske busser. Kollektivtransporten i Tärtorten-området i Värnamo skal fra høsten skje med disse bussene.

– Det er imponerende og fantastisk gøy at Värnamo nå har bestemt seg for å gå for å skape en holdbar og fremtidsrettet kollektivtransport med elektriske hybridbusser. Eldrevne busser er fremtiden for både store og små steder. sier Martin Spjern, Key Account Manager Nordig hos Volvo Bussar AB.

Nå skal fire Volvo 7900 Electric Hybrid settes inn i trafikk i Tärtorten-området i Värnamo fra høsten av. Bussene skal leveres med ABB sitt ladestasjon som skal settes 0pp langs ruten.

– Med denne satsingen tar vi enda et steg i å bygge fremtidens mest attraktive sted å bosette seg. Vår visjon er å øke befolkningen med 40.000 innbyggere innen 20354, sier Behnam Sharo som er stadsarkitekt i Värnamo kommune.

Bussene kan kjøre på ren elektrisitet hele 70 prosent av tiden. De vil bli ladet opp på holdeplasser og er fullt oppladet på rundt fire minutter. Som en ekstra mulighet for forlenget drift finnes det en liten dieselmotor i bussen som skal kjøres på HVO – biodiesel.

Bussene levers nøkkelferdig fra Volvo, som betyr at det er leverandøren som tar det hele og fulle ansvar for service og vedlikehold på bussen til en fast månedspris.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.