Premiere på Van Hools treakslede EX-modeller

For første gang under BusWorld velger den belgiske bussprodusenten Van Hool å bare stille ut sine turbussmodeller. Og når dem først stiller ut, sparer de ikke på materialet. Hele 9 turbusser fra Van Hool står utstilt i messehallen i Kortrijk.

Under torsdagens presentasjon av Van Hools materiale på BusWorld i Kortrijk, ble den fremmøtte pressen introdusert til 9 ulike turbusser fra Van Hool. Det ble også en offisiell avdukning av Van Hools nye treakslede turbuss, Van Hool EX16H og Van Hool EX17H.

Van Hool sin nye fabrikk i Makedonia er nå i full drift, og den har rukket å produsere 800 busser til nå. Vedsiden av å produsere EX-modellene, produserer fabrikken busser til det amerikanske markedet. Nå er Van Hool markedsledende i USA, men målet er å øke sin andel enda mer. Derfor har Van Hool nå sluppet en kortere turbuss, og en dobbeltdekker som er spesialtilegnet det amerikanske markedet. Van Hool leverer også et antall dobbeltdekkere til Japan på andre siden av årsskifte.

Utspredningen av Van Hool Exqui.City er også i full gang. Flere og flere byer stifter bekjentskap med Van Hools populære superbuss. Også her på messen er bussen å se, men ikke inne på selve messeområdet. En 24 meter lang buss trafikkerer mellom messen og Kortrijk slik at skuelystne både kan se og oppleve bussen på nært hold.