Få timer til Busworld åpner dørene

Årets store bussmesse Busworld åpner dørene fredag. Men allerede nå kan vi dele noen av nyhetene fra dagens pressemøter.

Volvo åpnet torsdagens pressedag med lansering av to store nyheter. Volvo 7900 Electric 12 meter, som skiller seg ut fra de som allerede er i trafikk i Gøteborg. Bussen er bygget som en normal 12 meter med framdøren foran aksel og førerplassen på høyre side fremme. Det første en merker seg er at bussen har fem seter helt bak, altså ingen motorkasse bak på høyre side. Dette gir flere sitteplasser og dermed en økt totalt kapasitet.

volvoVolvo viste også frem nye VDS, Volvo Dynamic Steering som Bussmagasinet har omtalt ved flere anledninger. Og endelig er den kommet i serieproduksjon på 9700 og 9900.

Setra viste frem dere nye S-419LE og S-511HD. Mercedes-Benz hadde verdenspremiere på deres nye Citaro NGT gassbuss. En bybuss som er som bestilt for de nordiske markedet.

Scania startet deres pressemøte med en fem minutter lang film fra Arendal by i Norge og LL Setesdal Bilruters sin erfaring med Scania Fleemanager. De viste også frem det bredeste bussprogrammet noen sinne med motorløsninger for alle typer drivstoff. Deres OmniExpress modeller har fått en arvtaker og ble lansert i en faceliftversjon med nytt navn: Interlink.

Van Hool lanserte flere nye EX modeller, og den største nyheten var en 14 meter tre-akslet versjon. EX produseres i Makedonia og er et rimelig alternativ til de belgiskbygde tur- og ekspressbussene.

VDL sin største nyhet er deres nye dobbeldekker FDD2 som tar over etter Synergy. Bussen er totalt nykonstruert og er en lettvekter i klassen. Hele 96 passasjerer kan en få inn i deres 14.1 meter versjon om ønsket er der.

solarisSolaris viste stolt frem deres 12 meter elektriske buss som kan leveres som både batteribuss og hurtigladbar versjon hvor en lader via pantograf på holdeplasser. De viste også frem en konseptbuss på både 8.2 meter og 9.6 meter versjon med opp til 39 sitteplasser bygget på DAF chassis. Et godt alternativ som skolebuss der behovet for en mer kostbar stor buss ikke er tilstede.

Iveco lanserte ny 8 trins girkasse i Iveco Daily og en full-elektrisk versjon av samme buss. Magelys fikk tildelt trofee for Coach of the Year 2016. Ny interiørdesign ble lansert på Urbanway.

Flere nyheter blir lansert på vår nettside ut over dagen og morgendagen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.