Van Hool bygger 20 elektriske Exqui.City til Linz i Østerrike

Van Hool har fått ordre om å bygge 20 elektriske busser av typen Exqui.City til den østeriske byen Linz. Dette blir de første dobbel-leddbussene i Østerrike, bussene forventes å leveres i slutten av 2017.

Den belgiske bussprodusenten Van Hool har inngått en avtale med det østeriske kollektivselskapet Linz AG LINIEN om å levere 20 elektriske Exqui.City. De første bussene forventes å være levert i 2017, mens den siste bussen forventes å være levert i slutten av 2019. Bussene blir landets første 24-meter lange busser. Dette er første gang Van Hool leverer en helelektrisk Exqui.City. Bussene blir utstyrt med to elektriske motorer, og en batteridrevet ekstramotor som gjør at bussen ikke vil avgi noe utslipp. Ved å levere disse trolleybussene, markerer Van Hool sin styrke i et spesielt høy konkurranseutsatt marked i offentlig transport.

Denne utgaven av Exqui.City vil bli bygget som en trolleybuss, men i og med at bussen har sine elektriske motorer, behøver ikke bussen alltid å være tilkoblet det elektriske nettet. Bussen får derfor en helt ny fleksibilitet, og kan kjøre på ruter også uten elektrisk linje i luften. Batteriet lades under kontakt ved kjøreledningen, så det vil alltid være oppladet og klar til bruk, så lenge bussene er i kontakt med kjøreledningen. De nye bussene vil øke passasjerkapasiteten i byen Linz med 30% pr. avgang. Bussene har en passasjerkapasitet på ca. 180 passasjerer pr. buss.