Våknet til en katastrofe – evakuerer folk for fult

Daglig leder Johnny Alves Horve hos Charterbuss ble grytidlig onsdag morgen oppringt fra Gjerderum kommune. På kort tid stilte selskapet opp med flere busser og startet en stortstilt evakuering. Rett før klokken 05 onsdag morgen gikk et stort jordskred like sør for Gjerdrum sentrum.

«Vi ble oppringt av Gjerdrum kommune rett rundt klokken 05.00 onsdag morgen. Meldingen vi fikk fra kommunen var at de trengte hjelp til evakuering fra et område rett sør for Gjerdrum sentrum», kan daglig leder Johonny Alves Horve fortelle.

Onsdag morgen gikk et stort jordras like sør for Gjerdrum sentrum. Her ligger et boligfelt og minst et hus er tatt av raset ved skrivende stund. Ni personer er skadet og rundt 20 personer er ikke gjort rede for.

«Da vi kom til Gjerdrum sentrum ble vi møtt med en strøm av ulike nødetater som ankom ulykkesstedet. Umiddelbart satte vi i gang med å evakuere folk fra området og opp til Quality Hotel Olavsgaard. Rundt 250 til 300 personer har vi evakuert til nå», kan Horve fortelle.

Da Bussmagasinet får snakke med Horve så holder de på å flytte beredskapsområdet fra kommunehuset og til ungdomskolen i området. Herfra skal enda flere folk evakueres utover dagen.

«Vi har nå fått i oppdrag om å evakuere folk opp til hoteller nær Gardermoen, da Olavsgaard nå er helt fylt opp. Mange av de som evakueres er eldre folk fra alders- og sykehjem hvor vi har hatt behov for rullestolheis. Ellers har evakueringen gått helt smertefritt», sier Horve.

Det er en rekke busselskaper som er i gang med evakueringen. De fleste turbusselskaper og rutebusselskaper i området er rekvirtert for å bistå.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.