Sosial distanse også på bussen

Regjeringen gikk søndag ut å ba alle holde avstand og ikke omgås andre. Alkoholserverringen ble stanset over hele landet og folk blir oppfordret til å ikke ta kollektivtransport om det strengt tatt ikke er nødvendig.

Som kjent har regjeringen bedt om at man bør holde seg så mye for seg selv som mulig, og derfor ikke bør reise med kollektivtransport. Flere kollektivselskaper skriver at det er satt inn full kapasitet i busstrafikken, men at man er avhengig av at man ikke reiser med buss uten at det er «høyst nødvendig».

Om man likevel må reise med buss bør en følge disse retningslinjene:

  • Munnbind bør brukes dersom du ikke kan opprettholde enmetersregelen
  • Reis utenom rushtiden
  • Ståplassene på bybussene skal ikke brukes
  • Det er passasjerens eget ansvar å følge smittevernsreglene – ikke sjåførens

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.