Et utstillingsvindu hvor en kan berøre detaljene

MAN Bus Modification Center BMC  i Plauen åpnet dørene til sitt nye interiør utstillingsområde i april. Det betyr at kunder nå kan sette sammen alle tilpassede interiørdetaljer til deres nye buss direkte på stedet.

All ulike stoff, gulvbelegg og dekorative detaljer for MAN- og Neoplanbusser finnes i et 60-kvadratmeter stort tilpasningsstudio.

– Kunder har mulighet til å se og berøre de forskjellige alternativene i virkeligheten. Dette er spesielt viktig når det gjelder tekstiler, hvor tekstur spiller en avgjørende rolle, forklarer André Körner, sjef for MAN Bus Modification Center.

– Dessuten er det mye lettere å gjøre det riktige valget hvis du ser på materialene personlig, for eksempel hvordan puter og gulvbelegg ser sammen, og hvilke interiørdetaljer passer inn i selskapets bilde eller personlige preferanser. Kunder kan også motta gode råd om det som angår design, komfort, innredning samt følelse av plass i bussen, sier han videre.

Utstillingsrom har vært kjent en stund allerede på MAN Bus Forum i München, samt på fabrikken i Ankara, Tyrkia og Starachowice i Polen. Dette har og er populært blant MAN og Neoplan kundene. Initiativet for etablering og forvandling til et interiør- og dekorprøvestudio kom fra Sales Support Bus & Interior avdelingen hos MAN. Takket være deres flere års erfaring i denne sammenhengen, kom de spesifikke konseptene for utformingen frem. Det er hovedsakelig Sigrun Riederer-Hegemann og Birgit Schneider som står bak det hele. De jobber på MAN Bus Forum i München, hvor de daglig anbefaler kunder interiørdesign for deres nye buss. De er også en del av teamet som setter sammen årlige samlinger som er omtalt i utstillingslokaler. Den Kunnskapsrike Gabriela Fabeck, arkitekt på MAN Truck & Bus, har utviklet og designet møbler for å presentere prøvene Helt likt som i de eksisterende studioene.

– Med det nye rommet satte vi igjen mye fokus på å sørge for at utstillingsrommet var tydelig arrangert, lyst og moderne. Målet var å sikre at kundene intuitivt finner seg rundt og føler seg trygge her, sier han.

MAN Bus Modification Center BMC i Plauen ble etablert i 2015 og ca 140 ansatte jobber til daglig der- De oppfyller individuelle kundeforespørsler fra bakre salonger i bussen til komplette partibusser, og til og med dobbeldekkere med 20 senger på øverste dekk.

– Jeg er veldig stolt over at vi nå kan tilby våre kunder et interiørstudio av høy kvalitet her i Plauen. Og at vi nå kan utføre kundekonsultasjoner basert på høye MAN-standarder, akkurat som i München, Ankara og Starachowice, sier André Körner.

– Dette er et annet skritt mot å sikre at kunden er hjertet i vårt arbeid, avslutter han.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.