Unibuss henter teknisk direktør fra SAS

Et av Norges største busselskaper rekrutterer teknisk direktør fra flybransjen. Knut Dissen er ansatt som ny teknisk direktør i Unibuss, og får overordnet ansvar for innfasingen av 40 elektriske busser i Oslo, daglig vedlikehold av selskapets 750 busser, innkjøp og lagerfunksjon.

–  Jeg er svært glad for å få Knut med på laget når vi skal profesjonalisere Unibuss i en periode med voldsom teknologisk utvikling og vekst i bransjen, sier Øystein Svendsen, administrerende direktør i Unibuss.

Knut Dissen kommer fra stillingen som Vice President Technical Operations i SAS. Han har mer enn ti års erfaring som leder fra SAS’ tekniske divisjon med kjernekompetanse innenfor strategisk og operativ ledelse, omstilling, strategiplanlegging, lean, effektivisering, og kvalitets- og kontraktstyring. De siste årene har Dissen hatt det øverste ansvaret for teknisk vedlikehold og luftdyktighet i SAS, der han i tillegg til den daglige operative delen har jobbet mye med effektivisering av den tekniske virksomheten.

–  Jeg ser frem til å lære en ny bransje å kjenne, og bidra med min kompetanse i Unibuss som er en svært samfunnsnyttig aktør i form av å frakte 98 millioner kollektivreisende i året. Fasen selskapet går inn i med innkjøp av 40 elektriske busser er veldig interessant og jeg gleder meg til å ta del i denne teknologiutviklingen, sier Knut Dissen.

Han er utdannet Sivilingeniør i flyteknikk ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

I Unibuss får Dissen ansvar for teknisk avdeling, som består av rundt 50 medarbeidere på verkstedene, i teknisk stab og innkjøp.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.