Unibuss Ekspress mellom Trondheim og Værnes

Unibuss Ekspress tar over all flybusskjøring mellom Trondheim og Værnes fra 1. februar.

«De første bussene kjører fra Trondheim allerede kl 03:00, forteller Trond Thorsø Skullerud,» som er drifts- og markedssjef i Unibuss Ekspress.

«Fra i 08-tiden går rutene hvert kvarter. På tidspunkt og dager vi vet er travle, øker vi til hele åtte avganger i timen. Den siste bussen parkerer ikke før godt over midnatt, så om ikke vi er i farta 24/7, så er vi det i alle fall 21/7! Vi vil også kjøre nattavganger når det er flyavganger/-ankomster om natten,» sier Skullerud.

Unibuss Ekspress, som allerede har kjørt Værnesekspressen i 10 år, tar nå over all flybusstrafikken mellom Værnes og Trondheim. Det betyr at de får eneansvaret for å frakte rundt 1,2 milllioner passasjerer trygt mellom byen og flyplassen hvert år.

«Fra 1. februar utvider vi tilbudet vårt betydelig. I tillegg til at vi fortsetter å kjøre den samme ruten mellom Værnes og Midtbyen, setter vi opp en helt ny rute på strekningen Værnes – Malvik – Ranheim – Leangen – Strindheim – Innherredsvegen – Brattøra/ Pirbadet,» forteller Thorsø Skullerud.

«Det betyr at enda flere trondheimere får tøffelavstand til bussholdeplassen,» legger han til.

Bussene vil fremdeles stoppe rett utenfor inngangen til Værnes, men passasjerene kan holde seg både varme og tørre inne på selve terminalen frem til bussen går. Værnesekspressen flytter nemlig inn i 1.etasje, så passasjerne kan kjøpe billetter og få hjelp inne. Billettene kan selvfølgelig også kjøpes via hjemmesiden til Værnesekspressen.

En av årsakene til at Avinor har valgt å gå fra to til én flybussleverandør, er hensynet til miljøet. Nå vil flybussene bli fylt opp mer enn tidligere, uten at det skal gå ut over komforten til passasjerene. Unibuss har gått til innkjøp av 36 nye busser som alle er utstyrt med gratis WiFi og USB-lading for alle passasjerene.

«Mens du lader batteriene, kan du la deg både underholde og informere av det nye infotainmentsystemet på bussene. Det gir deg informasjon knyttet til bussreisen, oversikt over avgangstider og gater på Værnes, gode tips om hvordan du kan forberede deg til sikkerhetskontrollen og oversikt over spennende ting som skjer i Trondheim – for å nevne noe,» Sier Skullerud.

«Vi er stolte og glade over at vi fortsatt skal få frakte passasjerer mellom Trondheim og Værnes,» sier Skullerud.

«1. februar er en milepæl både for oss, og de reisende. Vi mener endringene i tilbudet betyr at det blir enklere for kundene og bedre for miljøet,» avslutter han.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.