En Tur appen gir deg store reisemuligheter

Forleden ble Entur appen lansert, en nasjonal reiseplanlegger. Med én app kan de som reiser kollektivt finne oversikt over alle reisealternativer fra dør til dør i hele Norge. Appen, som er tilgjengelig for iOS og Android, har vært etterspurt av de reisende og har vært ønsket fra politisk hold.

Startskuddet for en enklere reiseplanlegging har startet. Tjenesten er i utvikling, slik at de reisende får et stadig bedre verktøy for å gjøre kollektiv transport til det naturlige førstevalget.

Last ned den nye appen
Nå kan du gå inn i AppStore og Google Play og laste ned appen som gjør det enklere å reise kollektivt i hele Norge.

Reiseforslagene du får servert er satt sammen basert på alle tilgjengelige kollektivtyper og selskaper, inkludert Opplandstrafikk. Siden Entur er et statlig initiativ, kan du være trygg på at reiseforslagene er nøytrale.

Appen lærer deg å kjenne
Med ett tastetrykk får du oversikt over holdeplassene i nærheten av deg, slik at du enkelt kan se hvor lenge det er til neste avgang. Du kan også planlegge reiser fra A til B, og velge avreisetidspunkt fremover i tid. Slik blir appen alltid relevant – om du reiser langt eller kort, med god eller dårlig tid. Du kan skreddersy forslagene etter dine reisevaner. Appen lærer seg deg å kjenne, slik at den viser informasjon som den tror du vil ha nytte av.

Reiser man i et område hvor man er lite kjent, er det ikke alltid lett å vite hvilke holdeplasser man skal søke etter. Entur-appen tar utgangspunkt i din telefons posisjon. Ved å søke på adressen du skal frem til, får du reiseforslag med kart som viser deg hvordan du skal gå til nærmeste holdeplass for avgang, og hvordan du går fra siste holdeplass og helt frem til destinasjonsadressen.

Appen er stadig under utvikling og forbedres kontinuerlig.

Fakta:

  • Alle rutetider i Norge
  • Mulighet for å legge inn startdato frem i tid
  • Reiseforslag fra og til adresser
  • Mulighet til å filtrere på foretrukket reisemåte (ta bort reisemåter man ikke ønsker)
  • Søk og visning av reiserute i kart
  • Overganger/skifte mellom reisemidler
  • Oppdatert informasjon og alternative ruter ved forsinkelse
  • Avgangstavle for alle kollektivreiser fra stoppesteder i nærheten
  • Gangtider og ganglenker

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.