Trøndebilene ekspanderer ut over landegrensen

Trønderbilene starter opp bussvirksomhet utenlands i desember. – Vi ser fram til å endelig komme i gang med driften i Jämtland, sier administrerende direktør Vidar Kjesbu.

Trønderbilene ble tildelt det store og viktige anbudet «Regionbuss 2019» i Jämtland i Sverige i august i fjor. Det er imidlertid meldt inn klage på tildelingen som nå blir behandlet i det svenske rettssystemet. I påvente av kammerrettens avgjørelse, inngår Trønderbilene nå en midlertidig avtale med oppdragsgiver Länstrafiken. Avtalen er på 6 måneders varighet med oppstart 15. desember 2019.

Länstrafiken fikk tilbud om midlertidig avtale fra både Trønderbilene og dagens operatør, Centrala Buss. Valget falt også denne gangen på Trønderbilene.

– To ting har vært avgjørende i valget. Det ene er muligheten til å begynne å måle våre reisendes reisemønstre. Den andre var å se på komfort og standard. Begge deler er viktige ut fra at vi dessverre har en negativ reiseutvikling, og vi trenger både mer kunnskap om våre reisende og gi dem best mulige opplevelser ombord på bussen, sier Per-David Wennberg, administrerende direktør i Länstrafiken Jämtland, i en pressemelding.

67 linjer skal driftes i kommunene Berg, Bräcke, Herjedalen, Krokom, Strömsund og Östersund i Jämtland.

– Vi vil nå etablere et datterselskap i Østersund for å sikre god drift i Jämtland. Mye skal på plass før oppstart. Det blir travelt, men vi gleder oss. Dette er stort for Trønderbilene, sier Kjesbu.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.