Trolleybussen lever i beste velgående

Hovedfokus i Iveco Bus sin fremtidsvisjon er bærekraftig energibruk og reduksjon av utslippene av drivhusgasser. På bakgrunn av sine solide erfaringer når det gjelder bærekraftig transport lanserer Iveco Bus nå en ny generasjon trolleybusser som kompletterer selskapets brede program av kjøretøy for alternativ fremdrift.

Iveco Bus har lang erfaring med trolleybusser og har levert mer enn 800 slike kjøretøy i Europa, inklusive den nylige leveransen av 49 Crealis til Bologna i Italia.

På pressekonferansen på Busworld Europe i Kortrijk, Belgia, nylig annonserte Iveco Bus offisielt lanseringen av sin nye generasjon trolleybusser, som bygger på de seneste innovasjonene med lading under kjøring i kombinasjon med batterier.

Trolleybuss-utførelsen vil være tilgjengelig innenfor Urbanway-serien og også som Bus Rapid Transit Crealis, begge i lengder på 12 og 18 meter.

Iveco Bus markerer et ytterligere skritt innenfor elektromobilitet. Utviklingsarbeidet er gjort i partnerskap med Skoda Electric, Europas ledende leverandør av trolleybuss-teknologi. Valget av Skoda Electric som partner er naturlig. Selskapene kan se tilbake på et historisk partnerskap i nesten 20 år, samtidig som Skoda har en ledende stilling i Europa med trolleybuss-teknologi levert til 15.000 kjøretøy.

Iveco Bus bekrefter nok en gang sin sterke satsning på alternative energi og utvider sitt tilbud ytterligere ved satsningen på trolleybuss-teknologien i tillegg til naturgass og biometan, samt hybride løsninger.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.