Trenger 16 busser pr. togsett

I rushtiden er det behov for hele 16 busser pr togset, sier NSB som varsler kaos i sommer.

Østfoldbanen kommer til å holde stenget i uke 26 og i uke 31 stenges linjene mellom Oslo S, Bryn, Lillestrøm og Grefsen. Men også i tiden mellom vil det være redusert kapasitet på enkelte linjer.

Derfor har NSB gått ut i media og oppfordret folk til å endre ferien for å unngå det totale kaos.

Og på toppen av dette så arrangeres Norway Cup i uke 31. En fotballcup som trekker til seg mange tusen unge til Oslo. Barn og unge som normalt kun benytter seg av kollektivtilbudet.

NSB viser til passasjertall på rundt 1000 personer pr togsett i rushtiden til og fra Oslo S. Skal de klare å håntere dette med buss, så trenger de 16 busser pr. togsett og avgang. Noe som ikke er mulig. Derfor ønsker de at de reisende planlegger sine reiser godt disse ukene.

Alt dette kommer samtidig som veiarbeid på Ring 3 er i sitt mest omfattende. Men NSB mener at god planlegging kan løse mange av utfordringene. Sommeren 2015 var det også omfattende arbeid på jernbanelinjene, men kaoset nærmest uteble.

Foto: Arkivbilde

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.