Suksess med UMA coach expo i Florida

I går var siste dag på den årlige UMA coach expo i USA. Messen trakk tusenvis til Fort Lauderdale og arrangørene var godt fornøyd med årets messe.

United Motorcoach Association UMA avholder årlig turbussmesser i USA. I år var det Fort Lauderdale som fikk være vertskap for den populære amerikanske messe.

Av Europeiske bussmerker som var utstilt kan en nevne både Setra og Van Hool. Setra har vært på markedet i både Nord- og Sør-Amerika siden 2003 og hadde i år med seg to modeller. Bussene som har en kapasitet på 56 passasjerer er utstyrt med Mercedes-Benz OM 471 dieselmotor på 450 hestekrefter. Denne tilfredstiller de strenge amerikanske utslippskravene EPA 10. I amerika er de glade i automatgir, også på turbusser, så disse bussene var utstyrt med Allison 6-gir WTB500.

Build Your Dream BYD har hatt stor suksess på det amerikanske markedet og har også hatt busser utstilt på messen tidligere. I år var de på plass med en dobbeldekker turistbuss med sitteplass til 77 passasjerer og en batteripakke på 496 KwH. Bussen er 13.8 meter lang og kan topplades på 2.5 timer.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.