Stjal dansebandbuss – ble forsøkt stoppet med spikermatte

På morgenkvisten mandag fikk politiet i Västergötland i Sverige melding om at dansebandbussen til det kjente bandet Kindbergs var stjålet. En heftig politijakt, hvor bussen ble forsøkt stoppet ved hjelp av spikermatte fungerte ikke. Den havnet tilslutt i grøften.

Nesten som hentet ut av en filmscene: Tyver stjeler en buss, for så stikke av i høy hastighet med politiet hakk i hel. Innvetar kastes ut av bussen for å bremse politiet. Etter en stund blir bussen forsøkt stoppet ved hjelp av spikermatte. Men heller ikke det fungerte. Bussen kjørte videre i over en time med punkterte framdekk. Det hele endte i grøften for bussen og bak lås og slå for tyven.

Halv syv mandag morgen fikk politiet melding om at bussen til dansebandet Kindbergs var stjålet. Poletiet i Västergötland tok opp jakten og sporet raskt opp bussen. Men under den elleville jakten ble inventar fra bussen kastet ut i veibanen for å breme politiet fra å ta dem igjen.

Basisten i banden Kindbergs er fortvilet. Bussen skulle benyttes ved lansering av en ny singel. Skadeomfanget på bussen er ikke klart, men etter å ha kjørt over en time med punkterte dekk og tilslutte en tur ned i grøften, må naturligvis ha påført bussen skader.

Foto: Kindbergs/privat

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.