Kom på uanmeldt besøk – oppdaget feil og mangler

Statens Vegvesen kan når som helst komme på uanmeldt besøk hos trafikkskoler. Dette for å se at udannelsen av sjåfører går som det skal. Dette gjelder også etterutdanningskurs som alle yrkessjåfører må ta hvert femte år. Forleden ble det opp daget feil og mangler i kursent Transportkompetanse Haugesund avholdt i Bergen.

NRK meldte onsdag at Statens Vegvesen hadde mottatt tips om at ikke alt var som det skulle på etterutdanningskurset som Transportkompetanse Haugesund avholdt hos Moderne Transport i Bergen.

På bakgrunn av tipset, ble det sendt en advarsel til arrangøren. Men når nye tips kom inn, så valgte ansatte av Statens Vegvesen å møte uanmeldt opp på en av kursdagene. Her fikk de sett at ikke alt var slik det skulle. De viste lastesikring uten verken last eller lastebil, skriver NRK på sine nettsiden.

Tilsvarende feil og mangler var tidligere avslørt under kurs avholdt i Finnmark av samme kursholder.

Statens Vegvesen følger nøye med på hvordan kursene blir avholdt og tar av og til stikkprøver. Kursholder på sin side mener at veiledingen fra Statens Vegvesen er mangelfull og at de mener at alt er i henhold til føringene fra myndigheter.

På den aktuelle kursdagen, så var den lastebil på vei, i følge kursholder. Denne skulle benyttes i siste del av dagen. I stedet ble kurset stanset av Statens Vegvesen og alle kursdeltakerene ble sendt hjem. Dagen etter var alt på plass og kurset ble tatt opp igjen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.