Solaris leverer elektriske elbusser til fire norske selskaper

Nylig ble den fjerde kontrakten på elektriske batteribusser undertegnet. Tre leveranser står for tur. Norgesbuss bestiller fire Solaris Urbino 12 Electric. Dette kommer i tillegg til allerede to som de har i trafikk.

I dag kjører det fem batteri elektriske busser fra Solaris for Boreal i Kristiansand og fire for Norgesbuss og Unibuss i Oslo. Nå økes antallet med fire ekstra i Oslo, to i Kristiansand og en i Mandal i Vest-Agder.

Norgesbuss som i dag har to batterielektriske busser fra Solaris har økt sin bestilling med fire busser. I tillegg har Sørlandsruta i Mandal bestilt en elektrisk 8,9 meter Urbino.

Dette betyr at det nå er fire store busselskaper i Norge som har eller får Solaris Urbino Electric.

Boreal har ytterligere to batterielektriske busser fra Solaris i vente. Dette i tillegg til de fem som i dag er i trafikk.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.