Snelandia avvikler gratis reiser for flyktninger

Ordningen med gratis kollektivtransport for nyankomne flyktninger ble etablert i mars 2022 og har i Finnmark hatt varighet fram til nå. Ordningen avsluttes fra og med 1.april 2023.

–  Dette har vært en midlertidig ordning for å imøtekomme en akutt situasjon. Ordningen har nå pågått så lenge at kommunene skal ha etablert gode ordninger for å ivareta behovene til nyankomne flyktninger. Kommunene er velkommen til å ta kontakt med oss dersom det oppstår et særskilt behov i fremtiden, sier fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

Når krigen i Ukraina brøt ut i mars 2022 ble det raskt innført gratis kollektivtransport for ukrainske flyktninger i Norge. Nå avslutter Snelandia dette tilbudet, mens Skyss har endret tilbudet til å gjelde alle som er registert som asylsøkere. Skyss innførte dette som prøveordning fra og med 1. februar.

Setter du pris på denne artikkelen? Bussmagasinet trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 130557 bank 6311.08.02449eller PayPal

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.