Slutt for Setra UL normalgulv

Daimler som styrer merkene Mercedes-Benz og Setra har bestem seg for å redusere antall normalgulv rutebusser fra 14 ulike modeller til kun fire modeller. Mercedes-Benz Intouro tar over hele dette markedet.

Daimler har siden 1996 hatt to bussmerker å selge i et tøft marked. Både Setra og Mercedes-Benz har hatt tilsvarende modeller å tilby. Når en ser på normalgulv rutebusser, Setra UL og Mercedes-Benz Intouro, så var det hele 14 ulike modeller å velge mellom.

Nå har Daimler redusert dette ned til fire ulike modeller. Setra UL og UL Business forsvinner i 2021 og erstattes av Mercedes-Benz Intouro.

Men om en ønsker seg lav entre, så vil en fremdeles kunne få kjøpe Setra LE.

Mercedes-Benz Intouro vil komme i fire lengder fra 10,8 til 15 meter.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.