Skuffet over at det ikke er mer fokus på sikkerheten

Generalsekretær Trond Jensrud hos Yrkestrafikkforbundet YTF er skuffet over at det ikke er mer fokus på sikkerhet til sjåførene i den nye busstandarden NS 11050.

– Jeg skulle ønsket at det var satt mer fokus på sikkerheten for sjåførene i den nye busstandarden som i dag ble lagt frem, sier Jensrud.

Han viser da til sjåførens sikkerhet ved påkjørsel, kollisjon i fronten.

– Sjåførene sitter veldig utsatt til i dag. Det er nesten ingen beskyttelse i fronten på for eksempel en klasse I buss, sier han og håper mer fokus på dette fremover.

– Vi bor i et land hvor trafikksikkerheten er i høysetet. Det er stor fokus på dette, så derfor bør vi også være fremst når det gjelder å sette krav til sjåførenes sikkerhet også i buss.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.