Skolebuss tatt av vinden

En skolebuss med 28 elever på vei til Sjøvegan i Troms kjørte torsdag morgen av veien ved Bjørkebakken i Dyrøy. Ingen ble fysisk skadet i hendelsen, skriver Salangen Nyheter.

Bussen var på vei til skolen med 28 skolelever da den ble tatt av vinden og lagt over på siden i grøften. En storstilt evakuering ble satt raskt i gang og alle kom fra uten fysiske skader.

Alle elevene ble evakuert til ungdomshuset på Bjørkebakkan, som for anledningen ble åpnet. Etter en liten stund kom det en ny skolebuss som skulle frakte elevene videre til skolen på Sjøvegan.

Nesten samtidig ble en annen buss tatt av vinden. Her var bussjåføen alene i bussen da den havnet i grøften. Sjåføren ble lettere skadet. Ulykken skjedde da ekstremværet Ylva slo til på Kattfjordeidet.

Foto: Jon Henrik Lasen, Salangen Nyheter

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.