Skattlegger frikort fra nyttår

Etter å ha utsatt skatteleggingen av frikort for bussjåfører blir det nå skatt på dette fra nyttår. Bussbransjen fortviler. Bransjen mener dette svekker muligheten til å rekruttere nye sjåføerer.
I Møre og Romsdal er frikortet verdt 78.000 kroner for en familie med to barn. Fra nyttår må sjåførene skatte 21.840 kroner hvis de skatter 28 prosent, skriver klassekampen.

Saken som er blitt utsatt flere ganger er nå banket gjennom. Fra nyttår må en skatte for fordelen ved å ha frikort til seg selv og familien.
– Jeg har hørt fra flere at de heller sier fra seg kortet og kjøper en billig bil. Frikortet har ligget i tariffavtalen i årevis. Staten svekker lønnsvilkårene for bussjåførene, sier Jack Narve Sæther i foreningen til Klassekampen.

Ved å skattelegge bussjåføren ytterligere så svekker dette et allerede lavtlønnyrke. For bransjen kan dette bety at det blir enda vanskeligere å rekruttere nye sjåføerer til yrket.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.