Sin første dag som konsernsjef

Gro Bakstad (54) har sin første dag som ny konsernsjef i Vy i dag. De første timene brukte hun ute på plattform på Oslo S og på Bussterminalen, der hun møtte konduktører, lokomotivførere og bussjåfører i Vy. Hun ble hentet hjemme i en Vy Bybil.

Gro sier at hun er opptatt av å bli kjent med virksomheten og folka som jobber der.

– Jeg kommer til å være mye ute i drifta, lytte og bli kjent med folk. For å lede Vy er det viktig å forstå bedriften godt, sa hun.

– Jeg har gledet meg lenge nå, og er utålmodig etter å komme i gang. Vi står ovenfor mange muligheter, og mange utfordringer. Viktige konkurranser står foran oss, og korona gir færre kunder og lavere inntekter. Men Vy er godt posisjonert for å vinne konkurranser og kundenes hjerter, sa Gro.

29. mai ble det kjent at Gro Bakstad tar over roret i Vy etter Geir Isaksen. Bakstad kommer fra Posten Norge, hvor hun var konserndirektør i divisjon Nettverk Norge. Her har hun gjennomført store endringer innen digitalisering, utvikling av nye tjenester og effektiviseringer.

Foto: Mads Kristiansen, Vy

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.