Sikret seg Europas største elbussordre

I dag ble det kjent at Build Your Dreams BYD har undertegnet kontrakt med Keolis Nederland på hele 259 batterielektriske busser. Dette er den største enkelt ordren på elektriske busser i Euorpa.

«Dette er stort for BYD», sier sjef for BYD Europe, Isbrand Ho i det han undertegnet kontrakten sammen med Frank Janssen, sjef for Keolis Nederland.

«Dette representerer også en stor forpliktelse for elektrisk mobilitet siden dette blir den aller største bussflåten som bytter til batterielektrisk på en gang i Europa», sier Ho videre.

Kjøpekontrakten er utarbeidet etter et lengre samarbeid mellom Keolis og BYD for å finne de beste produktene og løsningene. Selve kontraktinngåelsen ble gjennomført på Keolis Nederland sitt hovedkontor i byen Deventer.

«Det er en milepæl for Keolis Nederland og Keolis Group i å utvikle og distribuere elektromobilitetsløsninger over hele verden, og det bekrefter vår forpliktelse til å støtte offentlige transportmyndigheter i overgangen til en mer bærekraftig fremtid», sier Janssen.

«Vi har valgt BYD på grunn av våre erfaringer med elbussene deres. Dette er en grunnleggende del av vår daglige drift til full tilfredshet for våre passasjerer og ansatte. Videre stoler vi på BYD sin ekspertise som produsent i å utvikle og vedlikeholde batteripakker og busser», sier han videre.

Keolis har bestilt BYD sine 8,7 meter lange midibuss. Den 12 meter lange lavgulvsbussen og den helt nye 13 meter langrutebussen. Sistnevnte kommer med en helt ny batteriteknologi som gir bussen gode egenskaper for å kunne gå i lengre ruter mellom byer i Nederland.

Hele 206 av bussene er 12 meter modellen som også blir utstyrt med pantograf for en enklere opplading.

Bussene skal leveres fra og med sommeren 2020. Dette er også i henhold til en forpliktelse Keolis har inngått for å redusere utslipp av klimagasser.

BYD vokser stadig i Europa. Fra deres første europeiske ordre på seks batterielektriske busser til nasjonalparken Schiermonnikoog i Nederland i 2012 til nå ha ordre inne på over 1000 busser i 2020. Det er i dag over 800 batterielektriske BYD busser i ruteproduksjon i Europa og totalt over 50.000 leverte BYD elbusser verden over.

Bilde: Frank Janssen, sjef for Keolis Nederland og Isbrand Ho, sjef for BYD Europe B.V. signerte fredag kjøpekontrakten på 256 batterielektriske busser.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.