Setra starter produksjon av nye turbusser

Fabrikken til Daimler Buses i Neu-Ulm i Tyskland har nettopp startet produksjonen av neste generasjon Setra turbusser, nemlig ComfortClass og TopClass 500.

De første eksemplarene av ComfortClass har allerede forlatt produksjonslinjen, og TopClass vil følge i løpet av kort tid. De nye bussene har en rekke tekniske og visuelle forbedringer, ifølge en pressemelding fra Daimler Buses, men uten å beskrive hva disse er.

– Hver produksjonsstart av en ny kjøretøygenerasjon er alltid en utfordring, sier Jochen Duppui som er produksjonsansvarlig for Daimler Buses i Vest-Europa. – Men kundene kan stole på vårt team her i Neu-Ulm. De vet nøyaktig hva som skal til for å produsere førsteklasses turbusser etter de høyeste kvalitetsstandarder, og produksjonsstarten for de nye bussene viser det nok en gang, sier han.

Simulering

I forbindelse med de nye Setra ComfortClass og TopClass har Daimler Buses tatt simulering til et nytt nivå innenfor bussproduksjon. Alle nye komponenter i de nye bussene ble montert digitalt i korrekt rekkefølge på forhånd for å analysere individuelle produksjonstrinn. Dette muliggjør optimering av produksjonsprosessene på forhånd og vil dermed redusere behovet for justeringer etter at den fysiske produksjonen er kommet i gang. Metoden kommer til å bli benyttet i alle nye buss-serier fra Daimler Buses.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.