Scania slutter å produsere i Finland

Scania sier opp 260 ansatte og legger ned bussproduksjonen ved SOE Busproduction i Lathi I Finland.

Det ligger mye busshistorie i veggene hos SOE Busproduction. Fabrikken som opprinnelig het Lahden Autokori gikk i konkurs 2013 og Scania tok selv over fabrikken og de over 300 ansatte.

Her i Norge kjenner vi godt til modellene Scania Omni Express, Interlink og Citywide. Nå er det slutt på produksjonen av disse i Finland. Og trolig helt slutt på Interlink modellen, skal vi tro Bussmagasinet.se som først meldte om nedleggelsen.

Grunnen til at fabrikken i Lathi nå legges ned skal være nedgangen i etterspørsel av turbusser. Sidene mars var markedet stoppet helt opp og mange fabrikker sliter med å selge busser. Dette gjelder også Scania som nå har tatt grep og redusert både i stab og steder de produserer busser.

Bussmagasinet vil komme tilbake med mer info.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.