Sanntidssystem i hele Nordland

Nå blir det sanntidsinformasjon for folk på farten i hele Nordland. Det betyr at de reisende får informasjon om når bussen og båten faktisk kommer og slipper å vente i vær og vind.

Systemet er allerede i drift på Nex1 Sandnessjøen – Bodø, ferjeruta Nesna – Levang, Bodø – Moskenes og bybussen i Bodø.  Nå fortsetter utrullingen med alle båt- og ferjeruter og deretter med bybussene og langrutene.

– Sanntid gir kundene våre en bedre reiseopplevelse. De vil få oppdatert informasjon om når bussen eller båten faktisk går fra holdeplassen eller kaia og om eventulle forsinkelse, forteller fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp). Han håper at innføringen av sanntid skal bidra til at flere velger å reise kollektivt.

For å få den oppdaterte informasjonen må kunden bruke appen 177nordland. Den samme informasjonen får de på nettsiden 177nordland.no og inni bussene. Etter hvert kommer også informasjonstavler ved utvalgte busstopp og kaier.

– Sanntidssystemet er spesielt bra for reisende som er blinde og svaksynte. Opplesningen inni bussen bidrar til det blir lettere å reise kollektivt, mener samferdselsråden.

Bildet: Stadig flere nordlendinger på farten får sanntid, og det gleder Svein Eggesvik (Foto: Berit Stensland)

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.