Ruter endrer prisene og avslutter salget av kupongkort

Solaris HybridbussDet blir en moderat prisøkning fra 1. februar med et snitt på 3,3 prosent. Færre billettyper skal gjøre kollektivtilbudet enklere og mer oversiktlig, og Ruter avslutter salget av kupongkort fra samme dato. 

Prisene på Ruters billetter justeres hvert år i takt med rammene satt for prisvekst på kommunal tjenesteyting i Statsbudsjettet. Prisøkningen totalt for Ruter i 2013 er i tråd med rammen på 3,3 prosent.

De viktigste endringene:

  •  Prisen for den ordinære enkeltbilletten holdes uendret
  •  Den ordinære 30-dagersbilletten får kun en økning på 10 kroner for en sone, noe som tilsvarer 1,6 prosent
  •   Kupongkortet vil ikke lenger selges, men kan brukes til og med 30. april 2013
  •  Dagens Smartbillett i sone 1 endres til en enkeltbillett med pris tilsvarende forhåndskjøpt enkeltbillett, kroner 30,- 

–  Vi er opptatt av at kollektivbruk skal være enkelt, og som en del av dette må billettilbudet være oversiktlig. Vi forenkler derfor billettalternativene våre, og tilbyr nå én type enkeltbillett, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.  

Fremover vil Ruter bruke ressursene på å gjøre det elektroniske billettsystemet enklere å bruke. Ruter og NSB har i dag 700 000 reisekort i bruk i Oslo og Akershus. 

Siden lansering 17. desember 2012 har mer enn 55.000 lastet ned mobil-appen RuterBillett, og 35.000 enkeltbilletter er solgt per 7. januar. 

Alternativer til kupongkortet
Ruter faser ut papirbillettene og vil fremover kun utvikle det elektroniske billettsystemet. Salg av kupongkort stopper 1. februar. Kupongkortet kan brukes frem til og med 30. april. 

I overkant av 100.000 personer bruker i dag kupongkort. De aller fleste bor i Akershus. For brukerne av kupongkort, anbefaler Ruter følgende alternativer: 

–  Reisekort med reisepenger: Reisepenger er penger du fyller på reisekortet, hvor du deretter betaler per reise. Du kan kjøpe ditt første reisekort i vår nettbutikk eller ved å besøke et av våre utsalgssteder.
 –  Enkeltbillett med mobil: Med Ruters nye mobil-app RuterBillett kan du kjøpe enkeltbillett med mobiltelefonen før du går om bord. Du kan kjøpe billetter til flere reisende samtidig, både voksne og barn, skriver Ruter i en mail.

Enkeltbilletter kan fortsatt kjøpes på automater, hos utsalgssteder eller om bord hos fører. 

For de av dagens kupongkortbrukere som gjennomfører mer enn seks enkeltreiser i uken over tid, vil det kunne lønne seg med en 30-dagers billett.

[cc_facebook_like]

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.