Ridango vokser ved oppkjøp

Det estiske teknologiselskapet Ridango, best kjent for sine avanserte billetteringssystemer, er nå til stede i mer enn 25 land gjennom oppkjøp av samtlige aksjer i LIT transit i Slovenia.

– Vi har en samlet ambisjon om å bli blant de globalt ledende tilbydere av mobilitetssystemer for kollektivtrafikken allerede i 2026, uttaler Erki Lipre, som er styreleder i Ridango med base i Estlands hovedstad Tallinn.

Ridango opererer i dag Estland, Sverige, Finland, Norge, Litauen, Ukraina og Grønland. Med oppkjøpet av LIT transit får selskapet også et sterkt fotfeste i land som Singapore, Hong Kong, India, Saudi Arabia, Australia, Qatar, New Zealand, Oman, flere land i Midtøsten og Mexico.

Både Ridango og LIT transit er relativt unge teknologiselskaper. Førstnevnte ble etablert i 2009, og Estland anses i dag som ett av de mest innovative landene når det gjelder IT-systemer. Det slovenske selskapet så dagens lys tre år senere.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.