Rekordordre til Volvo-selskapet Prevost

En gladmelding om Volvo Buses nå i romjulen er at selskapets nordamerikanske datter, Prevost, har vunnet sin hittil største ordre noensinne, 381 busser.

Det er storbyen New Yorks kollektivtrafikkselskap Metropolitan Transportation Authority, MTA, som har lagt inn en ordre på totalt 381 busser. Av dette er 250 en fast bestilling, mens de øvrige 131 er opsjon. Bussene i fast bestilling skal leveres i 2025 og 2026.

Ordren innebærer at Prevost må øke kapasiteten med rundt 100 nye stillinger ved bussfabrikken i Sainte-Claire i Canada. Ordren gjelder det amerikanerne kaller motorcoaches. Dette er busser bygd for regiontrafikk, langruter og turkjøring. MTA bruker slike busser på en linjer linjer, blant annet i New Yorks ytterområder og forsteder, samt Manhattan.

Prevost har 100-årsjubileum i 2024, så ordren er en kjærkommen bursdagsgave.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.