Reiseplanlegger og bussbillett i én app

FARA har vunnet anbudet om å levere en ny og innovativ app for bussreisende i Møre og Romsdal. For første gang i Norge vil nå planlegging, sanntidsinformasjon og billettering være tilgjengelig i en og samme løsning.  

Tidligere hadde Møre og Romsdal en mobilapplikasjon for å kjøpe billett til kollektivtrafikk for kun deler av fylket, samt én nettside med ruteinformasjon. Dette har nå blitt samlet i én mobilapp for hele fylket, slik at reisende enkelt kan finne raskeste vei, bussavgang og eventuelle avvik, samt kjøpe riktig billett. Billettype og pris blir automatisk kalkulert basert på ruten brukeren har valgt. Appen vil være tilgjengelig i hele fylket i løpet av våren 2017.

“Ved å ha både ruteplanleggeren, sanntid og billettering i samme app blir det mye lettere for reisende i Møre og Romsdal. De kan nå enkelt finne beste rute og kjøpe riktig billett, uten å måtte bytte mellom flere applikasjoner og plattformer”, sier Ørjan Kirkefjord, administrerende direktør i FARA.

Billettløsningen er en del av FARAs SMART:myTravel produktserie. Produktserien inneholder en rekke løsninger for planlegging, sanntidsinformasjon og billettering, og kan leveres enten i en samlet programvare, eller i deler som enkelt kan integreres med eksisterende systemer og maskinvarer.

“Det er utrolig spennende å få være med på å utvikle et produkt som ikke eksisterer på det norske markedet ennå. Vårt mål i FARA er å få flere til å reise kollektivt, og her har virkelig Møre og Romsdal tatt et steg i riktig retning. Løsningen er skalerbar og kan integreres og inkludere flere fylker,” sier Kirkefjord.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.