Red Dot til oppdatert Iveco Crossway

Iveco Bus har nylig mottatt den prestisjefylte designprisen Red Dot for den nye fronten og dashbordet i den oppdaterte Crossway-modellen.

Iveco sier i en pressemelding at den nye utformingen på front og dashbord ivaretar en solid Iveco-arv. I fronten dominerer Iveco-logoen sammen med enkle, rene linjer. Designen uttrykker dynamikk og tillit.

Samtidig integrerer den nye designen det oppdaterte sjåførassistentsystemet ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) som tilfredsstiller EUs GSR-bestemmelser (General Safety Regulation) som trer i kraft tidlig i juli.

Innvendig er det nye dashbordet konstruert for maksimal ergonomi og sikkerhet, med betjeningsorganer som er logiske og enkle å nå. Hovedfunksjonene kan nå nås uten at sjåføren trenger å fjerne hendene fra rattet.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.