Prøvekjør VDL sin elektriske minibuss på IAA

VDL har tatt et stort steg mot fullelektriske busser. Fra tidligere har de deres bybuss Citea i elektrisk versjon, nå kommer også VDL MidBasic som fullelektrisk. Denne kan prøvekjøres under årets nyttekjøretøymesse IAA i Hannover.

VDL har nå lansert en fullelektrisk versjon av deres populære minibussmodell MidBasic. Bussen har premiere på IAA nyttekjøretøymesse i Hannover den 22. september.

Bussen som har en rekkevidde på opp til 300 kilometer passer bra til rutekjøring i by- og urbane strøk, samt skolekjøring.

Drivlinjen kan tilpasses kundens behov. Motoren leveres fra 120 til 150 kW. Batteriene er væskekjølte og har en kapasitet fra 72 til 92 kWh som gir en rekkevidde fra 200 til 300 kilometer per opplading.

Hurtiglading er tilgjegelig via en innebygget 22kW lader, men en type 2 kontakt finnes på bussen. En kontakt som er standard på elektriske biler i Europa.

VDL MidBasic har et inovativt regenereringssystem kalt KERS – Kinectic Energy Recovery System. Systemet gjør retarder unødvendig og behov for bruk av bremsepedal reduseres også.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.