– Påvirkes ikke i Norge

Da nyheten om at Volvo stanser salg av busser i Danmark, så begynte ryktene å svirre om dette også kom til å påvirke andre nordiske land. Svenn-Åge Løkken som er salgsansvarlig for bussavdelingen hos Volvo Norge AS sier at salgsstoppen i Danmark ikke vil påvirke Norge.

Fra 1. mars i år stanset Volvo salg av nye busser i Danmark. Dette med begrunnelse at det var kapasitetsproblemer ved fabrikken i Polen. Volvo ønsker å konsentrere seg om færre markeder fremover.

«Det stemmer at Volvo har bestemt at det ikke lenger skal selges nye busser i Danmark. Dette vil ikke påvirke verken Norge eller Sverige, sier Svenn-Åge Løkken hos Volvo Norge. Han kan berolige alle norske kunder at de fremdeles kan få kjøpt nye busser fra dem.

«Det er salgsavdelingen for busser som påvirkes av denne beslutningen i Danmark, men de som i dag har kjøpt eller har en Volvo buss i Danmark vil kunne få hjelp på ettermarked og service,» legger Løkken til.

Han bekreftet at det er på grunn av kapasitetsproblemer ved fabrikken at Volvo nå vil konsentrere seg om færre markeder i Europa. Men han legger til at det ikke er kjent om det blir endringer slik som i Danmark i andre nord europeiske land. Norge og Sverige er uansett ikke påvirket.

I en pressemelding fra Volvo kan sjef for Volvo i Danmark, Bruno Hansen opplyse om at de vil levere de allerede bestilte bussene og at de som i dag har en Volvo buss vil få hjelp til både garanti og service også i fremtiden.

Det er i dag registert hele 1641 Volvo busser i Danmark av en total bestand på 8989 busser. Dette betyr at Volvo er nest størst på busser, bare slått av Mercedes-Benz som har 2967 busser på danske skilter.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.