På vei til Norge

Nye Yutong T15E er som skreddersydd til norsk kunde. Etter å ha studert bussen ble Bussmagasinet ganske sikker på at denne skulle til Norge. Og rett fikk vi. Bussen kjører om kort tid ombord på båt og sendes rett til Norge.

Yutong T15E er en 14,9 meter turbuss på tre aksler som er batterielektrisk. Bussen har kapasitet på opp til 59 passasjerer og bagasjerommet er på hele 8,5 kubikk.

Nå er det bekreftet at den aller første turbussen av T15E serien inne kort tid seiler på de syv hav med mål om å ankomme Norge i slutten av august. Hvem den norske kunden er, fikk vi ikke vite. Men redaksjonen har sine mistanker.

Bussen er utviklet og bygget for nordiske forhold, med god isolasjon, og nordiske løsninger. Den kan også fås med rullestolheis for ekspressbussbruk. Og med en rekkevidde på 500 kilometer skal en ikke bli overrasket om noen av disse også finner veien til en ekspressbusslinje nær deg.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.