Over 100 Van Hool EX solgt i Europa

Et år etter lanseringen av Van Hool EX har det til nå blitt solgt over 100 stykker av den rimelige turbussen. Kunder fra over hele Europa har funnet seg godt tilrette bak rattet i den makedonskbygde turbusser fra belgiske Van Hool.

Van Hool lanserte deres rimelige EX turbuss-serie i 2014. Bussen som bygges ved deres fabrikk i Makedonia har fått et godt fotfeste i Europa. Kudner fra Belgia, Tyskland, Frankrike, Italia, Sveits, UK med mer har funnet seg godt tilrette bak rattet i den rimelige turbussen.

Tidligere i høst fikk EX15H og EX16M familietilskudd med EX16H og EX17H tre-akslet versjon. Dermed har Van Hool klart å skape et bredt produktprogram som passer både turvirksomhet og ekspresskjøring.

– Selv om vi har nå vært i turbussmarkedet i nær 70 år, så må vi forstsatt fortjene våre kunder, sier Filip Van Hool hos Van Hool. Han mener på at det er troverdighet og sannhet som gjør at de selger så godt med busser. Sammen med deres nye tre-akslede EX turbusser, så øker de produktporteføljen betydelig, noe kundene vil ha glede av.

Fremdeles selges det ekslusive turbusser som bygges ved deres fabrikk i Koningshooikt i Belgia. De spesialbygges til kunder, mens EX serien er mer en serieprodusert modell med noe mer begrensert kundetilpassing. Kvaliteten mener Van Hool er like god uansett hvor deres busser er bygget.

A330HYB Londen cover_BG01Samtidig som bestilling på buss nummer 100 kom inn, så leveres den første EX-bussen til UK. En EX16H er klar for United Kingdom og samtidig ble en ordre på to bybusser undertegnet. Van Hool skal levere to hydrogenbusser for trafikk i London i 2016.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.