Økte avganger med Haukeliekspressen

I takt med økende etterspørsel setter Haukeliekspressen opp flere avganger. Fra 3. mai vil ekspressbussen sette inn flere daglige avganger, med flere sene avganger og et bedre tilbud i helgene.

Fra og med 3. mai vil rute NW180 Haukeliekspressen kjøre 52 avganger i uken. Det tilsvarer en økning på 30 prosent fra dagens tilbud. Det er delstrekningen mellom Seljord, Notodden og Oslo som vil få endring i tilbudet i denne omgang.

«Vi er svært glade for å kunne øke tilbudet for reisende langs ruten. Haukeliekspressen er en viktig transportrute og korresponderer med flere andre kollektivruter og -tilbud. Vi vet at mange reisende har savnet flere avganger og er glade for å nå kunne gi et bedre tilbud langs strekningen mellom Seljord, Notodden og Oslo», sier planlegger Martin Holm i Telemark Bilruter.

Den nye rutetabellen viser at det settes inn flere avganger gjennom døgnet, spesielt bra er det at man har fått flere sene avganger fra Oslo. Dette vil i større grad gjøre det mulig for de reisende å ta dagsturer til hovedstaden. Også tilbudet i helgene er forbedret, noe som vil være en stor fordel i forbindelse med helgeutfart.

«Det er gledelig å se tegn til at samfunnet sakte, men sikkert, begynner å bevege seg mot mer normale tilstander. Vi kommer til å følge utviklingen og etterspørselsmønsteret nøye også i tiden fremover, og tilpasse tilbudet fortløpende. Samtidig er det fortsatt et stykke igjen til vi har en helt normal reisesituasjon», sier produkt- og konseptsjef i Tide, Svein Helge Hauge.

Haukeliekspressen følger alle smittevernsanbefalinger og retningslinjer som er gitt av norske helsemyndigheter. For å sikre god og trygg avstand mellom reisende om bord er det innført strenge kapasitetsbegrensninger på antall tillatte passasjerer. Dette medfører at enkelte avganger kan bli fylt opp, og selskapet oppfordrer derfor alle reisende å bestille sin reise i god tid før avreisedato, slik at Haukeliekspressen kan beregne riktig kapasitet for hver avgang. 

Billetter til ruten bestilles i NOR-WAY Bussekspress sin nettbutikk (nor-way.no). Her vil man til enhver tid kunne se tilgjengelig kapasitet for hver avgang, samt annen relevant informasjon.

Renholdet av busser er intensivert for å sikre både de reisende og sjåfører mot smitte. I tillegg har man tatt bort muligheten for å betale med kontanter.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.