Vil øke frigrensen for skolebarn for å spare penger

Fylkeskommunen i Finnmark er i pengenød, så nå ønsker de å øke frigrensen for skoleskyss fra fire til seks kilometer. Alt for å spare litt penger, og håp om at flere kjøper månedskort for bussen.

NRK kunne forleden fortelle om at Finnmark fylkeskommune vurdere å øke frigrensen fra fire til seks kilometer for elever ved videregående skoler i fylket. De vil dermed at mange hundre elever nå skal betale for skoleskyssen ved å skaffe seg månedskort.

Samferdselssjef Per Bjørn Holm-Varsi mener at elevene kan kjøpe seg et månedskort, og at dette kan benyttes på både buss og båt i fylket.

– Jeg tror mange allerede har skaffet seg dette Finnmarkskortet, sier han til NRK.

Fylkeskommunen tror de kan spare rundt 7.7 millioner kroner på å øke frigrensen med to kilometer.

Finnmark Unge Høyre, ved leder Hege Christin Bjørkmann er veldig kritisk til forslaget. Hun mener dette vil gjøre at flere må gå lenger til og fra skolen i tøffe klimaforhold. Spesielt på vinterstid da temepraturen kan komme ned mot -25 grader.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.