Nyhetsklipp: Tre busser i kollisjon, bussbrann og buss av veien

En buss mistet kontrollen ved Søndre Park i Lillehammer. Bussen skled inn i to andre busser og to personbiler som stod å ventet på grønt i kryss. I Bergen rykket brannvesenet ut til brann i buss. I Finnmark merket befolkningen den sterke vinden og milde været. Det gav store utfordringer på glatta.

Lillehammer: En buss mistet kontrollen i en bakke ved Søndre Park onsdag ettermiddag. Den skled inn i to busser og to personbiler som stod å ventet på grønt lys i lyskrysset. For de innvolverte var det en dramatisk ulykke. Nødetatene rykket raskt ut og hjalp passasjerer. Det ble også meldt om brann i en av bussene, men dette viste seg å være kjølevæske som traff varm eksos.

Det ble store meterielle skader på kjøretøyene, men heldigvis ble det ingen alvorlig skadde i ulykken. To av sjåførene fikk lettere skader under hendelsen og ble sjekket av helsepersonell.

Bergen: Brannvesenet rykket ut til brann i buss. Det viste seg å være røykutvikling fra bussens ene bakhjul.

– Vi har fått melding om at kommer mye røyk fra et hjul. Det skal ikke ha vært observert flammer. Alle som var i bussen, skal ha kommet seg ut, sier vaktkommandør ved 110-sentralen Stig Tetler.

Det viste seg å være bremser som har hengt på og gitt varmgang i hjulet.

Finnmark: Tirsdag var det en kombinasjon med mildt vær og sterk vind. Dette skapte store utfordringer på veiene i fylket. Flere bussen slet med å komme frem på det glatte føret. I Indre Sortvika havnet en rutebuss som skulle til Olderfjord i grøfta. En annen buss stod og sperret veien. Den har sklidd og kom ikke videre.

Det gikk bra med alle og transport ble rekviret til passasjerene slik at de kom seg videre. Senere bussavganger ble kansellert grunnet veldig glatt veibane.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.