Nye uniformer for Vy ansatte

Det er henholdsvis ni og åtte år siden tog- og bussvirksomheten i Vy har fått ny uniform, og medarbeiderne får vanligvis ny uniform hvert niende år. NSB og Nettbuss endret merkevare til Vy 24. april, og nå er snart Vy-uniformen klar til bruk.

– Vi gleder oss til å vise fram de nye uniformene til kundene våre. Det er første gang medarbeidere våre i både tog og buss får samme uniform, og første gang vi har en unik dameuniform. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra medarbeiderne, sier markedsdirektør Merete Møystad.

Over 6 500 bussjåfører, konduktører og lokomotivførere i Norge og Sverige får ny uniform. Alle medarbeidere i togene på Østlandet og Vestlandet tar i bruk de nye uniformene fra 16. desember. Denne dagen endrer Vy rutene, som blant annet betyr flere avganger og over 7000 flere seter på Østlandet og nye nattog mellom Arna og Bergen. Vys bussjåfører i Norge og tog- og bussmedarbeidere i Sverige tar i bruk uniformene etter nyttår.

Funksjonelle og komfortable

Uniformene er utviklet i tett samarbeid med medarbeiderne og fagforeningene. Medarbeidere som bruker uniform, har fått mulighet til å gi innspill gjennom blant annet spørreundersøkelser og dybdeintervjuer for å kvalitetssikre brukervennligheten.

Dyp grønn er gjennomgangsfargen i den nye uniformen. Uniformen er designet for å være moderne og funksjonell, tilpasset alle årstider. Høy kvalitet og komfort har vært viktig i utformingen av plaggene. Uniformen er av god kvalitet med slitesterke materialer, slik at den har lang levetid. De er fraktet på en måte slik at miljøet har blitt belastet minst mulig.

– Det er mange ulike plagg og kombinasjoner, slik at det skal være mulig å finne plagg som man føler seg vel i, sier Møystad.

De fleste plaggene har lommer på inn- og utsiden. Ytterplaggene har diskret, men godt synlig refleks. Plaggene er laget i behagelige stretchmaterialer, med fleksibilitet i linningen på damebuksene og justerbare jakkebelter. Skjortene er enkle å stryke og holde pene.

Uniformene er levert av uniformsleverandøren Wenaas, og designet av Frank Remme.

Medarbeiderne som kjører tog i nord vil bruke sin gamle uniform inntil SJ overtar strekningene 7. juni 2020.

Gamle uniformer får nytt liv

Vy ønsker at de gamle uniformene skal bli gjenbrukt eller gjenvunnet. Vy har derfor en avtale med Fretex, som har et stort apparat for å sikre nytt liv til de gamle uniformene.

Medarbeiderne leverer gamle uniformsplagg hvor logoen er fjernet til sin nærmeste Fretex innsamlingsboks. Plagg som ikke kan bli gjenbrukt, blir gjenvunnet i produksjon av blant annet pussefiller, isolasjonsmatter, tekstilmatter til bilindustrien og hvitevarer, samt i vegetasjonsmatter som brukes for å lage grønne tak.