Ny video: Bussmagasinet tar farvell med Gøteborgs 24-metere

I over 13 år har Gøteborg sine innbyggere kunne komme seg rundt i byen med noen unike busser. Volvo 7500 dobbelleddbuss har vært i det daglige bybildet siden 2007. Nå skal bussene erstattes og de 17 24-meter bussene som er igjen går snart inn i historien. Bussmagasinet fikk låne en av bussene og prøvekjørte den nå 13 år gamle bussen.

Her i Norge ble over 50 24 meter dobbelleddbusser fra Van Hool satt inn i drift 3. august 2019. Dette etter en langvarig disklusjon om behovet for slike busser i bybildet. I den svenske byen Gøteborg har det vært 24 meter dobbeleddbusser i drift i over 13 år. Nå skiftes disse bussene ut med Mercedes-Benz CapaCity leddbusser på 21 meter.

Da Bussmagasinet fikk høre om denne utskiftningen, så tok vi turen til Sverige og prøvekjørte en av bussene som nå blir tatt ut av trafikk. Redaktør Tom Terjesen og bussekspert Magne Håheim fikk utlevert en 24 meter Volvo 7500 helt uten spørsmål. Det ble ønsket oss god tur. Da var det bare å finne en egnet rute i byen og oppleve kjøreopplevelsen som den 13 år gamle bussen kunne stille med. Hvordan turen ble og om vi kom oss tilbake til depot igjen kan dere se på vår helt nye film:

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.